Je bekijkt een Archief:    Een oudere versie van valuedstandards.com. Niet alles zal perfect werken :)

Web Standaarden Curriculum

Update: dit project ligt momenteel helaas stil. Er waren te weinig mensen te porren om deze, toch vrij grote, klus op te pakken. Daarnaast zijn er verschillende andere initiatieven aan het ontstaan.

Opera ontwikkelt, in samenwerking met het Yahoo! Developer network, een curriculum voor website ontwikkeling, gebaseerd op Web Standaarden: het ‘Web Standards Curriculum’ (WSC).

Dit is een enorm waardevolle bron van informatie voor zowel web ontwikkelaars als bedrijven en onderwijsinstellingen.

Het WSC is al gedeeltelijk beschikbaar in een aantal talen, maar nog niet in het Nederlands. Valued Standards is bezig om de vertaling van het Web Standaarden Curriculum naar het Nederlands op te zetten.

Uiteraard maak ik hier graag een ‘community effort’ van: als Web 2.0 ons iets leert is het wel de waarde van samenwerken, openheid en delen. Ik ben op dit moment de technische opties aan het onderzoeken, een Wiki lijkt het meest voor de hand liggend.

Ben je geïnteresseerd om mee te werken aan een Nederlandse vertaling van het Web Standards Curriculum, neem dan contact met me op!

Houdt deze website in de gaten voor mijn vorderingen…

In het kort:

Opera komt met het Web Standards Curriculum: een hele waardevolle bron van informatie over het ontwikkelen van webpagina’s met Web Standaarden.

Valued Standards gaat proberen om deze informatie ook in het Nederlands beschikbaar te maken. Medewerkers en ge├»nteresseerden worden vriendelijke verzocht contact op te nemen!